dinsdag 19 augustus 2014

Het gemende Gemengd


Van 1 t/m 30 november 2014 staat de tentoonstelling Het Gemengde Gemengd in Verhalenhuis Belvédère op Katendrecht in Rotterdam.

Onze cultuur draagt de tekenen van etnische menging. Het Gemengde Gemengd is een verzameling van deze tekens. Vier kunstenaars maken vanuit hun persoonlijke achtergrond dit thema zichtbaar. Contrasten, botsingen en ontmoetingen tussen verschillende culturen staan centraal.
De vondst van historisch materiaal, waaruit een opmerkelijke stamboom tevoorschijn gekomen is, vormde voor Constance van Duinen de bron en aanleiding om de tentoonstelling te maken. Zij behoort tot de Indische Nederlanders, ofwel tot de Nederlanders met wortels in Indonesië, het voormalig Nederlands-Indië. De stamboom is interessant omdat deze een breed beeld geeft van de geschiedenis van Nederlands-Indië vanaf eind 18e eeuw en deels terug tot in de 16e eeuw.
Het Gemengde Gemengd beweegt bezoekers ertoe zich te verdiepen in hun eigen stamboom en geschiedenis. Het laat zien dat velen op een of andere manier een veelkleurige achtergrond hebben.  

Kunstenaars: Constance van Duinen,Hans Citroen,Nischiko,Chequita Nahar, Michael de Miranda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten